Budžeti kraći za 30 miliona zbog rudne rente

Izvor: NaDlanu.com, 25.Nov.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžeti kraći za 30 miliona zbog rudne rente

Ukoliko Naftna industrija Srbije (NIS), uprkos Zakonu o rudarstvu, i dalje bude izuzeta od plaćanja rente po stopi od sedam odsto, to bi za budžete Srbije i Vojvodine, te za budžete lokalnih samouprava u kojima se eksploatiše nafta, značilo 30 miliona evra manje prihoda godišnje.

"Dakle, do isteka roka važenja Energetskog sporazuma 2038. godine - gotovo milijardu evra", piše novosadski Dnevnik od nedelje.NIS je na ime rudne rente po stopi od tri odsto prošle godine uplatio 2,1 milijardu dinara.Gradonačelnik Kikinde Savo Dobranić rekao je da je stavom Ministarstva rudarstva po kojem neće doći do povećanja rudne rente na sedam odsto najviše oštećena upravo ta opština, sa čije se teritorije crpi najveći procenat nafte u Srbiji.NOVI SAD, 25. novembra 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budžeti kraći za 30 miliona evra zbog rudne rente

Izvor: Capital.ba, 25.Nov.2012

NOVI SAD, Ukoliko Naftna industrija Srbije (NIS), uprkos Zakonu o rudarstvu, i dalje bude izuzeta od plaćanja rente po stopi od sedam odsto, to bi za budžete Srbije i Vojvodine, ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.