Brza pruga od Beograda do Stare Pazove do kraja godine

Izvor: RTS, 05.Maj.2020, 11:44

Brza pruga od Beograda do Stare Pazove do kraja godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je zajedno sa Hu Sjaojungom, generalnim direktorom "Kineskih železnica" za Srbiju, laboratoriju sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta.
Zorana Mihajlović je rekla da je ova laboratorija mozak buduće brze pruge od Beograda do Budimpešte, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

"U pitanju je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najmodernija laboratorija i najmodernije mesto odakle će se upravljati brzom prugom. Danas na deonicama od Beograda do Stare Pazove i od Stare Pazove do Novog Sada radi najviše radnika, njih 1.533. U julu će biti završen desni kolosek na deonici do Stare Pazove, do kraja godine i cela ta deonica", rekla je ministarka.
Prema njenim rečima, krajem avgusta sledeće godine putovaćemo od Beograda do Novog Sada brzim vozom od 200 kilometara na sat. 
Mihajlovićeva je zahvalila kineskom narodu na pomoći tokom epidemije korona virusa i istakla da Srbiju i NR Kinu povezuju snažno prijateljstvo, ljubav dva naroda i partnerska saradnja.

Ona je dodala i da Srbija planira da gradi brzu prugu od Beograda do Niša, te da očekuje da sledeće godine krene realizacija tih planova.
Hu Sjaojung je zahvalio potpredsednici Vlade na podršci i pomoći u realizaciji ovog važnog projekta.
"Ovu laboratoriju odlikuje sofisticirana tehnologija koja zadovoljava sve evropske standarde. Pre ugradnje svih materijala u procesu izgradnje brze pruge, oni će biti testirani u ovoj laboratoriji", rekao je Hu Sjaojung.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlovićeva obišla laboratoriju sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta

Izvor: Beta Video, 05.Maj.2020

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas zajedno sa Hu Sjaojungom, generalnim direktorom “Kineskih železnica” za Srbiju, laboratoriju sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta.(pokrivalice) Beta/MGSI

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.