Brza pruga do Stare Pazove u martu, do Novog Sada na jesen 2021.

Izvor: RTS, 14.Jan.2020, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brza pruga do Stare Pazove u martu, do Novog Sada na jesen 2021.

Ministarka građevinarsva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predsednik kineske kompanije "Čajna rejlvej internešenel kompani” Jan Žongmin razgovarali su o realizaciji projekta modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte.
Projekat modernizacije brze pruge Beograd - Budimpešta je veoma značajan za Srbiju, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović posle sastanka sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kineske kompanije "Čajna rejlvej internešenel kompani" Jan Žongminom.

Najavila je da ćemo u martu ove godine imati završena 34 kilometra levog koloseka na pruzi Beograd - Stara Pazova, a do oktobra će biti gotov i desni kolosek, što je važno i za Beograd i "Beovoz".
Mihajlovićev aje rekla da je potvrđen početak radova na trećoj deonici izgradnje brze pruge, a to je u stvari ova važna velika deonica između Novog Sada i Subotice.
"Radovi će početi u toku marta i mislim da ćemo baš onako kako jeste plan, jer sada jeste to sve izvesno, imajući u vidu izvođača - do jeseni 2021. godine prvo ići brzim vozom od Beograda do Novog Sada za 25 minuta, a tri godine nakon toga ići od Beograda do mađarske granice vozovima novim specijalno pravljenim upravo za brze pruge od 200 kilometara na sat", rekla je Mihajlkovićeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.