Brodosplit: Primopredaja dizel motora izgrađenog za Brodotrogir

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Maj.2016, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brodosplit: Primopredaja dizel motora izgrađenog za Brodotrogir

SPLIT - U Brodosplitovoj Tvornici dizelskih motora u srijedu je obavljena primopredaja motora s brodogradilištem Brodotrogir, gdje će biti ugrađen u tanker za prijevoz naftnih proizvoda i kemikalija.

Vrijednost motora je oko tri milijuna eura, ima iznimno malu potrošnju goriva te zadovoljava stroge norme zaštite okoliša i emisije ispušnih plinova, rekao je direktor Brodosplit-Tvornice dizel motora Nenad Budimir.

Riječ je o drugom od dva ugovorena motora koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Brodosplit-Tvornica dizel motora izgradila za potrebe Brodotrogira.

Motor je izgrađen po licenci MAN-a, a proizvodnja električni upravljanih motora, kao što je ovaj, predstavlja vrh tehnoloških dostignuća, istaknuli su u splitskom brodogradilištu.

Brodotrogir je jedan od glavnih poslovnih partnera Brodosplit-Tvornice dizel motora u kojoj je zadnjih deset godina izgrađeno devet brodskih motora za trogirsko brodogradilište.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.