Brnabićeva za RTS: Činimo sve da unapredimo poslovno okruženje

Izvor: RTS, 04.Mar.2019, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva za RTS: Činimo sve da unapredimo poslovno okruženje

Srbija radi sve kako bi unapredila poslovno okruženje i privukla investitore poput "Folksvagena", izjavila je za RTS premijerka Ana Brnabić, ali nije ni potvrdila, ni negirala dolazak te nemačke kompanije. Vlada je odlučna da nastavi privredni rast koji bi bio zasnovan na znanju i inovacijama, poručila je Brnabićeva.
Premijerka je poručila da je privreda Srbije sada znatno otpornija na moguće udare >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spolja i da to pokazuje konstantan ekonomski rast. Saglasila se sa kritikama da rast nije dovoljno brz kako bi se više osetio i u standardu građana.

"Mislim da naš rast mora da bude mnogo robusniji, mora da bude mnogo brži, mnogo jači i da ekonomija, imamo još mnogo stvari koje moramo da uradimo i strukturnim reformama, vladavinom prava i infrastrukturnim investicijama, o kapitalnim investicijama o tome da naš rast bude mnogo održiviji", poručuje premijerka.
Brnabićeva, međutim, podseća da je Srbije prošla kroz izuzetno teške i nepopularne mere fiskalne konsolidacije.
"Danas vidimo rezultate tih mera u ekonomskoj stabilnosti, u povećanju plata, u povećanju penzija - ali ne ugrožavajući budžet; u rekordnom nivou stranih direktnih investicija od 3,5 milijarde u 2018. godini. Tako da mislim da smo na pravom putu, ali i kada smo imali te nepopularne, teške mere fiskalne konsolidacije mi smo i dalje imali rast. Mali rast, ali rast", ukazuje Brnabićeva.
Predsednica Vlade Srbije objašnjava da je veoma teško ostvariti rast uz mere štednje kakve je Srbija imala 2015. i 2016.
"To stvarno govori o jednoj dobro promišljenoj, ozbiljnoj ekonomskoj politici. Ako nastavimo ovako verujem da će u budućnosti biti mnogo bolje, pre svega zato što u ovom trenutku investiramo u budućnost, pre svega kroz obrazovanje", napominje Brnabićeva.
Premijerka nije direktno odgovorila na pitanje šta Srbija radi da bi "Folksvagen" došao i ovde ulagao.
Nema komentar na govorkanja o "Folksvagenu", ali napominje da Srbija čini sve što može da bi napravila što bolje poslovno okruženje i privukla kompanije kakva je "Folksvagen".
"Dakle, da imamo svetske, renomirane kompanije i to smo videli naročito u poslednjih par godina i sa kompanijama kao što je 'Cumtobel' i sa 'Kontinentalom' i sa Centrom za istraživanje i razvoj, i sa 'NCR'-om - krenućemo u izgradnju velikog kampusa. Takve stvari su reference za sve buduće kompanije i ja se nadam da će ih biti sve više, ali što se tiče samog 'Folksvagena' tu naravno nemam komentar to je previše važna investicija da bi se o tome govorilo u medijima. Dakle mi se bavimo našom ekonomskom politikom u strukturnim reformama", zaključila je premijerka Ana Brnabić u razgovoru za RTS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ulaganje u radnu snagu i inovacije ključ za modernizaciju

Izvor: RTS, 04.Mar.2019

Vlada je odlučna da nastavi privredni rast koji bi bio zasnovan na znanju i inovacijama, a za privrednike i eksperte ključna su ulaganja u privatni sektor i obrazovanje. To je poruka sa Kopaonik biznis foruma, koji je i ove godine okupio više od 1.300 učesnika, zvaničnika, privrednika i stranih...

Nastavak na RTS...

BEZ KOMENTARA O FOLKSVAGENU Brnabić: Činimo sve da unapredimo poslovno okruženje

Izvor: Blic, 04.Mar.2019

Srbija radi sve kako bi unapredila poslovno okruženje i privukla investitore poput "Folksvagena", izjavila je danas premijerka Ana Brnabić, ali nije želela da komentariše navode medija da ta nemačka kompanija planira da dođe u Srbiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.