Brnabić se sastala sa Georgievom: Direktorka MMF čestitala na ekonomskim uspesima

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 21:02

Brnabić se sastala sa Georgievom: Direktorka MMF čestitala na ekonomskim uspesima

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Dubaiju sa direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalinom Georgievom.

Kristalina Georgieva je čestitala Brnabić na ekonomskim uspesima.

"Odličan sastanak sa direktorkom MMF-a Kristalinom Georgievom. Istakla sam da očekujemo rast našeg BDP-a od 3,5 odsto, što će nam omogućiti dobru osnovu za nastavak rasta naše privrede. Razgovarali smo i o veštačkoj inteligenciji, s obzirom na to da će u budućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlje koje se bave njenim razvojem biti u značajnoj prednosti u odnosu na ostale", napisala je Brnabićeva na Instagramu.

Dodala je da je ohrabrujuće čuti od Georgieve pohvale na račun fiskalne politike Srbije.

"Nastavićemo da radimo na sveukupnom razvoju naše ekonomije i jačanju životnog standarda svih naših građana, na stabilan i održiv način", poručila je Brnabić.

Direktorka MMF-a Georgieva objavila je sliku sa sastanka na društvenoj mreži X, istakavši da je "divno sresti staru prijateljicu i ženu lidera sa Balkana".

"Čestitala sam joj na snažnom ekonomskom učinku Republike Srbije u okviru programa koji podržava MMF: oporavak rasta, pad inflacije i javnog duga, rezerve na najvišem nivou i priprema za veštačku inteligenciju", navela je Georgieva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ SASTALA SE SA DIREKTORKOM MMF-a: Georgieva čestitala na ekonomskim uspesima Srbije (FOTO)

Izvor: Blic, 12.Feb.2024

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Dubaiju sa direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalinom Georgievom koja joj je čestitala na ekonomskim uspesima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.