Brnabić na otvaranju sajma u Mostaru – pozvala BiH da uđe u Otvoreni Balkan FOTO

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 14:07

Brnabić na otvaranju sajma u Mostaru – pozvala BiH da uđe u Otvoreni Balkan FOTO

U Mostaru je danas počeo 24. Medjunarodni privredni sajam, na čijem otvaranju je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je rekla da se nada da će region nastaviti da razvija odnose i prosperitetan Balkan za sve svoje privrednike i pozvala Bosnu i Hercegovinu da se pridruži Otvorenom Balkanu.

"Pre samo 48 sati sam bila u Zagrebu, nadam se da ćemo i u narednim nedeljama da nastavimo ovim putem da razvijamo odnose i prosperitetan Balkan za sve naše privrednike", poručila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Brnabić na otvaranju sajma.

Ona je napomenula da je u poslednjih 10 godina udvostručena privredna razmena izmedju Bosne u Hercegovine i Srbije.

"Tržište BiH je važno za nas. BiH je drugi izvozni partner, Nemačka je prva dok je Srbija Bosni i Hercegovini treći izvozni partner. Samo ovi parametri govore koliko smo jedni drugima važni. Pozivam Bosnu i Hercegovini da se pridruži inicijativi Otvoreni Balkana, inicijativi o otvaranju granica", rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da je ovo šesta godina zaredom da Srbija učestvuje na sajmu.

Srbija se u Mostaru predstavlja u sklopu Privredne komore Srbije na štandu gde je prisutno 14 izlagača.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Mostaru sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine i predsednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem, kao i sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto.

Unapređivanje bilateralnih, ekonomskih i političkih razgovora bilo je u fokusu sastanka premijerke Srbije i Čovića.

"Nastavljamo da unapredjujemo našu saradnju zarad našeg regionalnog prosperiteta", napisala je premijerka Brnabić na svom Tviter nalogu posle susreta s Čovićem.

Premijerka Srbije na marginama mostarskog sajma imala je sastanak i sa predsedavajućom Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto.

Kako je saopšteno posle tog sastanka, u fokusu je bila razmena ideja o regionalnoj trgovinskoj saradnji, zajedničkom radu na ekonomskim potencijalima i infrastrukturnoj povezanosti sa ciljem daljeg razvoja dveju zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.