Bregzit im se obija o glavu? Prazni rafovi u prodavnicama, sada i zatvorene pumpe

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 11:49

Bregzit im se obija o glavu? Prazni rafovi u prodavnicama, sada i zatvorene pumpe

Benzinske pumpe britanskog BP-a i američkog EksonMobila (ExxonMobil) zatvorene su u Velikoj Britaniji.

Razlog tome je problem sa isporukom goriva, jer tim kompanijama nedostaju vozači kamiona.

Naftni gigant BP saopštio je da je određen broj njegovih benzinskih pumpi u Velikoj Britaniji "privremeno zatvoren zbog nestašice bezolovnog goriva i dizela".

BP navodi da ima problema sa snabdevanjem benzinom na nekim prodajnim mestima u Velikoj Britaniji zbog nedostatka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozača kamiona širom Velike Britanije.

Američki gigant EksonMobil, vlasnik bezinskih stanica Eso (Esso), sa svoje strane je saopštio da je deo od 200 stanica u Velikoj Britaniji zatvoreno takođe zbog problema isporuke goriva.

Nestašica hrane u Britaniji, vlast hitno reagovala

Problemi u snabdevanju su posledica epidemije koronavirusa koja je mnoge vozače kamiona, uglavnom stranih, navela da se vrate u svoje zemlje, dok su centri za obuku novih vozača mesecima bili zatvoreni.

Istovremeno, dolazak novih vozača iz Evropske unije u Veliku Britaniju je sada komplikovaniji posle Bregzita.

Podsetimo, kako je ranije navedeno, britanskoj industriji auto-prevoznika potrebno je još 90.000 vozača kako bi zadovoljila tražnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.