NESTAŠICA BENZINA I DIZELA: Zatvorene pumpe širom države, nedostaju i vozači cisterni

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2021, 23:59

NESTAŠICA BENZINA I DIZELA: Zatvorene pumpe širom države, nedostaju i vozači cisterni

Problemi u Velikoj Britaniji

Benzinske pumpe britanskog BP-a i američkog EksonMobila (ExxonMobil) zatvorene su u Velikoj Britaniji zbog problema sa isporukom goriva jer tim kompanijama nedostaju vozači kamiona.

Naftni gigant BP saopštio je danas da je odredjen broj njegovih benzinskih pumpi u Velikoj Britaniji "privremeno zatvoren zbog nestašice bezolovnog goriva i dizela".

BP navodi da ima problema sa snabdevanjem benzinom na nekim prodajnim mestima u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Velikoj Britaniji zbog nedostatka vozača kamiona širom Velike Britanije.

Američki gigant EksonMobil, vlasnik bezinskih stanica Eso sa svoje strane je saopštio da je deo od 200 stanica u Velikoj Britaniji zatvoreno takodje zbog problema isporuke goriva.

Problemi u snabdevanju su posledica epidemije korona virusa koja je mnoge vozače kamiona, uglavnom stranih, navela da se vrate u svoje zemlje, dok su centri za obuku novih vozača mesecima bili zatvoreni.

Istovremeno, dolazak novih vozača iz Evropske unije u Veliku Britaniju je sada komplikovaniji posle Bregzita.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.