Bošković: Predložiću da se nadoknade gubici zbog grada

Izvor: Studio B, 16.Maj.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošković: Predložiću da se nadoknade gubici zbog grada

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković kaže da će, nakon procena štete, na prvoj narednoj sednici Komisije za elementarne nepogode Vlade Srbije, predložiti da se nadoknade gubici na poljoprivrednim gazdinstvima nastali usled grada.

Ona je pozvala poljoprivredne proizvođače da osiguraju svoje zasade jer ne postoji 100 postotna zaštita od grada i drugih nepogoda.

"Ministarstvo poljoprivrede i ja lično smo svesni teškog položaja poljoprivrednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << proizvođača posle grada koji je izazvao štete na njihovim zasadima i nakon završene procene nastale štete na prvoj narednoj sednici Komisije za elementarne nepogode Vlade Srbije predložiću da se nadoknade gubici nastali usled grada", rekla je Bogosavljević Bošković Tanjugu.

Bošković je podsetila da ministarstvo regresira 40 odsto od plaćene premije osiguranja i subvencioniše nabavku protivgradnih mreža.

"Svedoci smo nepogoda koje su na poljima i gazdinstvima napravile štetu i zato svaki odgovorni poljoprivrednik treba da osigura svoju proizvodnju", rekla je ona.

Ministarka je ukazala da zabrinjava to što je u Srbiji osigurano svega osam odsto poljoprivrednih površina, dok je u zemljama EU to deset puta više - osigurano je oko 80 odsto površina.

"Ministarstvo, ja i moji saradnici smo u stalnoj komunikaciji sa poljoprivrednim proizvođačima i u skladu sa mogućnostima i nadležnostima ulažemo napore da ih zaštitimo i pružimo podršku", kazala je Bogosavljević Bošković.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Bošković: Da se nadoknade gubici zbog grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2015

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da će, nakon što se završi procena štete, na prvoj narednoj sednici Komisije za elementarne nepogode Vlade Srbije, predložiti da se nadoknade gubici na poljoprivrednim gazdinstvima nastali usled...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.