Izvor: Danas, 24.Nov.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojković: Privatizacija Železare u periodu jun-oktobar naredne godine

Beograd - Potpisivanje memoranduma o razumevanju, do koga će doći prekosutra u Kini u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića, između kompanije Hebei ajron end stil sa Železarom Smederevo, predstavlja prvi korak u procesu privatizacije tog preduzeća - kaže za Danas Bojan Bojković, član Nadzornog odbora Železare Smederevo i član Radne grupe za pregovore sa strateškim partnerom.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku je suviše rano govoriti o tome da li će Hebei >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ajron end stil postati novi vlasnik Železare i ako do toga dođe u kom procentu će to biti. Bojković nije hteo da komentariše ni spekulacije da su Kinezi jedini zainteresovani za učešće u tenderu uz obrazloženje da o tome ne može da se izjašnjava u toku odvijanja tenderskog postupka.

- Činjenica je da će kupac za Železaru Smederevo biti pronađen na tenderu i da će kineska kompanija Hebei ajron end stil, u slučaju da želi da kupi čeličanu, morati da učestvuje u toj proceduri sa svojom ponudom. Ono što očekujem je da se privatizacija Železare okonča u periodu jun-oktobar naredne godine - istakao je naš sagovornik. On je dodao da će dalji angažman HPK inženjeringa, koji u ovom trenutku upravlja Železarom, biti određen u razgovorima između novog strateškog partnera fabrike i tog menadžerskog tima.

Bojković je istakao da je kompanija Hebei ajron end stil druga po veličini u svetu kada je reč o proizvodnji čelika, a da se bavi i proizvodnjom bakra i da zapošljava oko 125 hiljada radnika.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

"Privatizacija Železare jun-oktobar 2016."

Izvor: B92, 24.Nov.2015

Privatizacija Železare može bit završena do oktobra naredne godine, kupac će biti pronađen na tenderu na kome će morati da učestvuje i kineska kompanija...Potpisivanje memoranduma o razumevanju, do koga će doći prekosutra u Kini u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića, između kompanije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.