Izvor: B92, 22.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojkot prolećne setve

Subotica -- Na proleće će se bojkotovati setva prolećnih kultura i blokirati putevi, najavilo Udruženje poljoprivrednika iz Subotice.

Poljoprivrednici su zapretili ovakvim merama u slučaju da Vlada Srbije ne pomogne postradalima od suše na severu Bačke. Takođe je rečeno je da će se posle Nove godine organizovati potpisivanje peticije poljoprivrednika za smenu ministra za poljoprivredu Slobodana Milosavljevića jer, kako je udruženje ocenilo, ministarstvo "vrlo loše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radi".

Poljoprivrednici su naveli da se od obećanja ne može živeti, da ih je Ministarstvo poljoprivrede ostavilo "na cedilu", a za to i ministarstvo infrastrukture, koje je takođe obećavalo pomoć u otklanjanju posledica suše, rekli su da im se na telefonske pozive "više ni ne javljaju".

Procena je da je suša ostavila pravu pustoš u preko 400.000 domaćinstava u Vojvodini, koji u ovom trenutku bez pomoći države ne mogu da pripreme prolećnu setvu i da očuvaju postojeći stočni fond, rečeno je novinarima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.