Subota, 22.12.2007.

10:29

Bojkot prolećne setve

Na proleće će se bojkotovati setva prolećnih kultura i blokirati putevi, najavilo Udruženje poljoprivrednika iz Subotice.

Izvor: Tanjug

Default images

Poljoprivrednici su zapretili ovakvim merama u slučaju da Vlada Srbije ne pomogne postradalima od suše na severu Bačke. Takođe je rečeno je da će se posle Nove godine organizovati potpisivanje peticije poljoprivrednika za smenu ministra za poljoprivredu Slobodana Milosavljevića jer, kako je udruženje ocenilo, ministarstvo "vrlo loše radi".

Poljoprivrednici su naveli da se od obećanja ne može živeti, da ih je Ministarstvo poljoprivrede ostavilo "na cedilu", a za to i ministarstvo infrastrukture, koje je takođe obećavalo pomoć u otklanjanju posledica suše, rekli su da im se na telefonske pozive "više ni ne javljaju".

Procena je da je suša ostavila pravu pustoš u preko 400.000 domaćinstava u Vojvodini, koji u ovom trenutku bez pomoći države ne mogu da pripreme prolećnu setvu i da očuvaju postojeći stočni fond, rečeno je novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: