Bivši radnici Staklare: Sud da preispita odluku o stečaju

Izvor: N1 televizija, 30.Sep.2017, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši radnici Staklare: Sud da preispita odluku o stečaju

Bivši radnici Srpske fabrike stakla u Paraćinu traže od Apelacionog suda da preispita odluku o stečaju, a od države socijalni program, rečeno je na sastanku sa predstavnicima Samostalnog sindikata opštine Paraćin.

Pošto je Privredni sud u Kragujevcu 20. septembra proglasio stečaj nad Srpskom fabrikom stakla, odlukom stečajnog upravnika Saše Jovanovića 230 radnika je proglašeno viškom od ukupno 810 koliko je radilo pre stečaja.

Predsednik Samostalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sindikata hemije i nemetala Srbije Ljubiša Nestorović je kazao da je odluka o stečaju "kriminalna".

Poverenik Samostalnog sindikata opštine Paraćin Mikica Simić rekao je da nijedna fabrika nije izašla iz stečaja, već otišla u likvidaciju.

"U Staklari su plate u proseku bile oko 35.000 dinara, što je znatno ispod republičkog proseka. Sada više nemaju ni to. Odlaze na biro rada gde će dobiti 15.000 dinara. To više nisu radnici već socijalni slučajevi", rekao je Simić.

On je naveo da od države traže da im pomogne bar kroz socijalne programe.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.