Izvor: B92, 01.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bez privatizacije EPS-a do 2011."

Beograd -- Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Popović izjavio da EPS neće biti privatizovan za vreme njegovog mandata.

Međutim, Popović je dodao da će se većina novih kapaciteta graditi u saradnji sa strateškim partnerom. On je kazao da se ulazak stranog kapitala neće odraziti na promenu vlasničke strukture kompanije u celini, već da će partneri dobijati udeo u kapitalu zajedničkih firmi koje budu formirane za izgradnju novih postrojenja.

Strategija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za izgradnju dva nova kapaciteta od po 700 megavata u Kolubari B i obrenovačkoj TE Nikola Tesla B skoro je završena, kazao je Popović i najavio raspisivanje tendera za izbor strateškog partnera za septembar ove godine.

Procenjuje se da će ukupna vrednost oba projekta biti oko 1,5 milijardi evra.

Popović je rekao da će izgradnja elektrana zahtevati veoma složenu proceduru koja obuhvata formiranje zajedničkih privrednih društava i regulisanje obaveza vezanih za isporuku uglja i struje.

Govoreći o javnim preduzećima u oblasti energetike, Popović je kazao da bi ona trebalo da obelodane svoje poslovanje, odnosno onaj deo koji nije poslovna tajna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.