"Bez privatizacije EPS-a do 2011."

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Popović izjavio da EPS neće biti privatizovan za vreme njegovog mandata.

Izvor: B92

Nedelja, 01.07.2007.

10:56

Default images

Međutim, Popović je dodao da će se većina novih kapaciteta graditi u saradnji sa strateškim partnerom. On je kazao da se ulazak stranog kapitala neće odraziti na promenu vlasničke strukture kompanije u celini, već da će partneri dobijati udeo u kapitalu zajedničkih firmi koje budu formirane za izgradnju novih postrojenja.

Strategija za izgradnju dva nova kapaciteta od po 700 megavata u Kolubari B i obrenovačkoj TE Nikola Tesla B skoro je završena, kazao je Popović i najavio raspisivanje tendera za izbor strateškog partnera za septembar ove godine.

Procenjuje se da će ukupna vrednost oba projekta biti oko 1,5 milijardi evra.

Popović je rekao da će izgradnja elektrana zahtevati veoma složenu proceduru koja obuhvata formiranje zajedničkih privrednih društava i regulisanje obaveza vezanih za isporuku uglja i struje.

Govoreći o javnim preduzećima u oblasti energetike, Popović je kazao da bi ona trebalo da obelodane svoje poslovanje, odnosno onaj deo koji nije poslovna tajna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: