Beogradski pobednik najboljim kompanijama i pojedincima

Izvor: RTS, 22.Dec.2018, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beogradski pobednik" najboljim kompanijama i pojedincima

Već trideset i tri godine Privredna komora Srbije - Privredna komora Beograda dodeljuje nagrade "Beogradski pobednik" najboljim kompanijama i pojedincima za izuzetne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede u prethodnoj godini. Nagrade su uručene u Skupštini grada Beograda.
Promovisanje ideja, inovacija i povezivanje svih potencijale državne uprave, privrede >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i naučne zajednice, jeste glavni zadatak Privredne komore Beograda, kaže njen direktor Aco Popović.

"Integrišemo elektroniku, softever, mašinstvo, tehnologiju i pravimo takve složene sisteme da može da posluži kao velika zamena za smanjenje uvoza i zavisnosti tehnološke od stranih proizvođaća", kaže Ilija Jaraković iz "Servoteha" - dobitnik nagrade Beogradski pobednik.
"Inženjeri odškolovani u sedam decenija postojanja Mašinskog fakulteta stvorili su jednu od moćnijih industrija u Evropi prepoznatljivu u svetu. A sada sa Komorom Srbije i Beograda pokušavamo da napravimo strategiju nove industrijalizacije Srbije", kaže Radivoje Mitrović sa Mašinskog fakulteta dobitnik nagrade za razvoj i unapređenje privrede Beograda.
Povodom jubilarnih godišnica, ali i značajnih poslovnih rezultata nagrađeni su Elektoretnički i Građevinski fakultet.
"Nadam se da će ovo biti putokaz ka nekim novim dostignućima od kojeg će koristi imati i fakultet ali i naša šira društvena zajednica", kaže Milo Tomašević sa Elektrotehničkog fakulteta.
Naučno tehnološki park Beograd ima poslovnu liderku godine.
"Jako smo puno radili poslednje tri godine na Zvezdari da bi razvili tehnološki park, da bi dokazali da Srbija može rame uz rame sa Evropskim zemljama da se razvije, da ima imamo potencijal i da možemo da u tehnološkom razvoju pokažemo taj neki liderski potencijal na Balkanu",  kaže Gordana Danilović Grković, poslovna liderka godine.
U Komori kažu da su u proterke 33 godine uvek imali pravi izbor.
"Jer se ispostavilo da sve ove nagrade koje se prethodnih godina dali da su u pitanju najuspešnije kompanije i dan danas, i privrednici i pojedinci", kaže Ljiljana Brajović, koordinatorka sektora usluga Privredne komore Beograda.
Svečanosti u Skupštini grada prisustvovali su privrednici, predstavnici Skupštine grada Beograda, naučnici i poslenici kulture, predstavnici diplomatskog kora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.