Beogradski investicioni dani 21. i 22. septembra

Izvor: Studio B, 15.Jun.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski investicioni dani 21. i 22. septembra

U Beogradu će 21. i 22. septembra prvi put biti organizovan investicioni forum pod nazivom "Beogradski investicioni dani", koji će okupiti privrednike iz Evrope, Rusije, centralne Azije, Turske i Kine, najavljeno je danas u Skupštini grada Beograda.

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević rekao je na konferenciji za novinare da će taj skup ponovo vratiti Beograd na mapu investicionih destinacija.

Milosavljević je najavio da će Beograd predstaviti tri grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << projekata - iz oblasti infrastrukture, koji će biti finansirani javno-privatnim partnerstvom, drugi se odnose na "grinfild" investicije i treći u okviru koga će predstaviti gradska preduzeća u procesu privatizacije.

On je rekao da će Beograd, pored ostalih, predstaviti i PKB Beograd, koje je u stoprocentnom vlasništvu grada Beograda i koje je procenjeno kao najatraktivnije za potencijalne investitore na tom forumu.

"Ovakvim događajima podstičemo privrednu aktivnost ne samo u Beogradu, već i u Srbiji i regionu i doprinosimo razvoju turizma", rekao je Milosavljević i izrazio očekivanje da će na tom forumu biti postignuti konkretni dogovori za realizaciju projekata.

Investicioni forum će biti organizovan u okviru godišnjeg programa "Beogradski investicioni dani", koje sprovodi grad Beograd, Privredna komora Beograda i CEDES.

Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić je najavio da će ta poslovna asocijacija predstaviti oko 50 projekata za koje veruje da će privući pažnju investitora, a koji su dogovoreni u saradnji sa preduzećima iz te komore i uglavnom su iz oblasti građevine, ekologije, industrije i poljoprivrede.

Predsednica CEDES-a Ana Bovan je rekla da će na investicionom forumu biti oko 300 domaćih i stranih učesnika i objasnila da su Beogradski investicioni dani već počeli u junu, na svetskoj izložbi "Milano Expo", kada je počela promocija Beograda kao regionalne i svetske investicione destinacije.

Cilj tog godišnjeg programa je, kako je rekla, da se skrene pažnja investicionim fondovima na Beograd kao dobrom mestu za ulaganje i to ne samo velikih, već srednjih i malih fondova.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.