Beogradska berza: Predvodnik prometa bile su akcije NIS-a

Izvor: GdeInvestirati.com, 21.Jan.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Predvodnik prometa bile su akcije NIS-a

BEOGRAD - Na sredini sedmice, indeksi i dalje ne znaju za rast, ali je skromni promet za nijansu porastao u odnosu na prethodni dan.

Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je za 0,39 odsto na 642,88 poena, dok je širi pokazatelj stanja na tržištu, indeks Belexline, opao za 0,11 odsto na 1.315,83 indeksna poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 19,7 miliona dinara.

Predvodnik prometa bile su ponovo akcije Naftne Industrije Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << (NIIS). Korekcija cene od nevelikih 0,15 odsto na 680 dinara, upotpunjena je prometom od 5 miliona dinara. Otprilike milion dinara manje, vredela je realizacija vlasničkih papira Mlekare iz Subotice (MLSU). Veći deo dana trgovalo se na nivou sličnom jučerašnjem, da bi u finišu „počišćena“ sva ponuda po ceni od 1.750 dinara, pa je dnevni rast iznosio 1,69 odsto. Nepunih 3 miliona dinara prometa registrovale su akcije Galenike Fitofarmacije (FITO), uz skok cene za 2,16 odsto na 3.599 dinara. Vlasničke hartije najveće domaće građevinske kompanije Energoprojekt holdinga (ENHL), skliznule su za 0,65 odsto na 914 dinara, pri čemu je ukupna realizacija iznosila skoro 2 miliona dinara.

Nastavljena je i slaba realizacija akcija iz bankarskog sektora. Obične akcije AIK banke (AIKB) upisale su 1,7 miliona dinara prometa, ali je cena oslabila za 0,61 odsto na 1.620 dinara. Znatno slabiji promet, imale su akcije Jubmes (JMBN) i Komercijalne banke (KMBN). Prvoimenovane su zabeležile realizaciju od 0,25 miliona dinara i rast cene za 1,43 odsto na 3.550 dinara, dok su potonje registrovale korekciju od 1,36 odsto na 2.170 dinara i promet od svega 0,21 miliona dinara.

Ukupan saldo tržišta duga iznosio je samo 3,9 hiljada evra.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Beogradska berza: Mlekara Subotica raste, indeksi u padu

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Jan.2015

BEOGRAD - Na sredini sedmice, indeksi i dalje ne znaju za rast, ali je skromni promet za nijansu porastao u odnosu na prethodni dan.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.