Beogradska berza: Najveći promet ostvarile akcije Preduzeća za puteve iz Požarevca

Izvor: GdeInvestirati.com, 16.Sep.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Najveći promet ostvarile akcije Preduzeća za puteve iz Požarevca

BEOGRAD - Uobičajeno skroman promet i pad vrednosti oba indeksa obeležili su trgovanje na Beogradskoj berzi. 

Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 oslabio je za 0,37 odsto na 630,60 poena dok je širi pokazatelj stanja na tržištu kapitala, indeks Belexline skliznuo za 0,18 odsto na 1.259,84 indeksnih poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 23,3 miliona dinara.

Najveći promet na današnjem trgovanju zabeležile su akcije Preduzeća za puteve >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << iz Požarevca (PZPP). Ukupna realizacija iznosila je nemalih 5,2 miliona dinara koja je ostvarena po nepromenjenoj ceni od 1.800 dinara. Gro prometa ipak je ostvareno na Prime Listingu berze. Vlasničke hartije Naftne Industrije Srbije (NIIS) upisale su značajnu korekciju od 1,34 odsto na 883 dinara uz ostvaren promet od 4,6 miliona dinara. Zbog pada cene od 1,19 odsto, inikativna cena za sutrašnje trgovanje akcijama Energoprojekt holdinga (ENHL) iznosiće 912 dinara, pri čemu je realizacija iznosila 1,4 miliona dinara. Posle slabijeg trgovanja u poslednjih nekoliko dana, vlasnički papiri Sojaproteina (SJPT) upisali su 3,2 miliona dinara prometa uz solidan rast cene od 4,55 odsto. Ne baš preterano likvidne akcije Montinvesta, građevinskog preduzeća iz Beograda (MOIN) još početkom letnjih meseci ponovo su u fokusu portfeljnih investitora. Današnji promet od 1,6 miliona dinara ostvaren je u samo dve transakcije po ceni od 10.275 dinara, za 0,72 odsto nižoj u odnosu na juče. Jedna od uspešnih kompanija u dominantnom vlasništvu Energoprojekt holdinga, Energoprojekt Entel (EPEN) zabeležila je promet od preko 1,1 miliona dinara po gotovo identičnoj ceni od 5.995 dinara. Na MTP segmentu tržišta izdvojile su se ponovo akcije Poljoprivrednog dobra iz Zaječara (PDZA) sa realizacijom od 2,8 miliona dinara ali se cena od 4.300 dinara po akciji nije menjala.

Promet akcijama iz bankarskog sektora ponovo nije bio vredan pažnje. Najveću realizaciju zabeležile su akcije KBM banke iz Kragujevca (CYBN) od samo 0,5 miliona dinara dok je cena porasla za skromnih 0,2 odsto na 5.040 dinara. Za razliku od njih, obične akcije AIK banke (AIKB) upisale su korekciju od preko 1 odsto na 1.633 dinara ali je promet iznosio minimalnih 0,2 miliona dinara.

Tek 5 hiljada evra iznosio je ukupan saldo tržišta duga, pri čemu se godišnji prinosi nisu značajnije menjali.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradska berza: Minimalna korekcija, promet dupliran

Izvor: GdeInvestirati.com, 17.Sep.2014, 17:41

BEOGRAD - Oba indeksa Beogradske berze upisala su minimalnu korekciju ali je ukupan promet više nego dupliran u odnosu na juče. ..Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 skliznuo je tek za 0,03 odsto na 630,43 poena dok je indeks Belexline oslabio za 0,16 odsto na 1.257,77 indeksnih poena. Ukupan promet...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.