Beogradska berza: Indeksi ojačali, trgovanje akcijama inertno

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Okt.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Indeksi ojačali, trgovanje akcijama inertno

BEOGRAD – Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija i danas je bila inertna, s obzirom na to da je ukupan promet iznosio tek 10,3 miliona dinara (87,9 hiljada evra), a BELEX indeksi su se blago opravili od velikog pada zabeleženog u ponedeljak.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX 15, ojačao je za trećinu procenta na 753,51 poen, a BELEXlajn je zaključio trgovanje s dobitkom od 0,1 posto, na 1.607,42 poena.

Najprometnija akcija je bila Naftna industrija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Srbije, koja je istrgovana za 3,8 miliona dinara uz pad cene za 0,4 odsto, na 675 dinara.

Akcije vodoprivrednog društva „Dunav" iz Bačke Palanke su, nakon višednevnog rasta, danas izgubile oko 4,4 procenta vrednosti, spustivši se na 13.100 dinara, a zabeležile su promet u iznosu od oko 1,5 miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla" je bio jedini dobitnik dana sa skokom cene od 4,5 odsto na 816 dinara, uz trgovanje vredno nepunih 0,4 miliona dinara, dok je Energoprojekt bio na čelu liste gubitnika potonuvši za 4,8 posto na 654 dinara, uz realizaciju nešto veću od 0,1 milion dinara.

Gornjomilanovački Metalac je, takođe, oslabio za pola procenta na 1.900 dinara, uz neveliki promet.

Odlično trgovanje je, na MTP tržištu, imalo preduzeće „Goša montaža" iz Beograda, u iznosu od približno 3,5 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.150 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 16,14 odsto, pri čemu u kupovini 32 procenata, a u prodaji nisu učestvovali.

Obveznicama Republike Srbije nije trgovano na Berzi.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.