Beogradska berza; Indeksi na uzlaznoj, promet na silaznoj putanji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2021, 18:53

Beogradska berza; Indeksi na uzlaznoj, promet na silaznoj putanji

Promet na domaćem tržištu akcija nastavio je danas silazni trend, dok su indeksi nastavili da se kreću uzlaznom putanjom.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, porastao je za 0,4 posto, na 748,64 poena, a BELEXlajn se neznatno pomerio uvis i zaključio dan na 1.565,13 poena.

Naftna industrija Srbije je bila jedina kompanija čije su akcije ostvarile sedmocifren promet u iznosu nešto manjem od 1,5 miliona dinara, po prosečnoj ceni od 642 dinara, za 2,7 odsto većoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nego u utorak.

Obična akcija Komercijalne banke je ojačala za nepunih 0,2 procenta, na 3.004 dinara, a istrgovana je za 0,3 miliona dinara, dok je preferencijalna akcija tog zajmodavca skliznula za 0,1 posto, na 949 dinara, uz realizaciju od 0,2 miliona dinara.

Energoprojekt holding je bio najveći dobitnik s rastom vrednosti od skoro 3,9 odsto, na 376 dinara, uz promet od 0,2 miliona dinara, a na listi dobitnika je bila i preferencijalna akcija duvanske industrije "Filip Moris", koja je napredovala za približno petinu procenta na 5.870 dinara, uz skromno trgovanje.

Fabrika vijaka i delova za šinska vozila MIN Div iz Svrljiga isprometovana je na MTP tržištu za gotovo 0,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 600 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 37,06 posto, u kupovini 66,77 procenata a u prodaji 7,35 odsto.

Državnim dužničkim hartijama nije trgovano na Berzi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEOGRADSKA BERZA KAO VOL STRIT: Indeksi na uzlaznoj, promet na silaznoj putanji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2021

Promet na domaćem tržištu akcija nastavio je danas silazni trend, dok su indeksi nastavili da se kreću uzlaznom pitanjom...Ukupan promet na trgovanju iznosio je 2,5 miliona dinara (21,3 hiljade evra)...Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, porastao je za 0,4 posto, na 748,64 poena, a BELEXlajn se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.