Galenika Fitofarmacija dominirala na trgovanju na Berzi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2021, 17:40

Galenika Fitofarmacija dominirala na trgovanju na Berzi

Indeksi Beogradske berze su oslabili danas, promet je bio neznatno veći nego u sredu, pri čemu je najveća tražnja investitora vladala za akcijama Galenike Fitofarmacije.

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, pao je za 0,7 odsto, na 743,13 poena, a u istom procentu je oslabio i BELEXlajn spustivši se na 1.554,09 poena.

Akcijama Galenike Fitofarmacije trgovano je u iznosu od 4,9 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.550 dinara, dok je akcija Naftne industrije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije završila dan u minusu od 0,6 procenata, na 638 dinara, uz realizaciju u iznosu nešto većem od 2,1 milion dinara.

Najveći gubitak vrednosti zabeležila je akcija proizvodjača i distributera tehničkih gasova Meser Tehnogasa, od 6,4 posto, koja je zaključena na 13.100 dinara uz promet od 0,4 miliona dinara.

Akcije ostalih kompanija kojima se trgovalo na Open Marketu nisu beležile promenu vrednosti, ali ni značajan promet.

Na MTP tržištu je solidno trgovanje ostvarilo društvo za poljoprivrednu proizvodnju Omoljica u iznosu od preko 0,9 miliona dinara, uz rast cene za 4,6 procenata na 1.255 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 9,25 posto, u kupovini 18,48 procenata a u prodaji nisu učestvovali.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim papirima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.