Beograd na vodi ide po planu, nikle terase u 2 nivoa

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2017, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beograd na vodi" ide po planu, nikle terase u 2 nivoa

Radovi u svim delovima Beograda na vodi teku po planu, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

On je obišao je radove na izgradnji projekta "Kaskadne terase" u okviru Sava promenade.

Boranija nikad skuplja, kajsije nikad jeftinije: Evo kakve CENE pijačari Srbije najavljuju za jul!

- U toku je izgradnja kaskadnih terasa na promenadi na Beogradu na vodi. Gradi se terasa u dva nivoa koja će biti završena u roku od dve nedelje - rekao je Mali koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pohvalio radnike koji rade i nedeljom.

On je istakao da se grade pešačke staze na samoj kosini obaloutvrde, kao i da se postavljaju i sade drveća čije korenje može da raste u vodi. Cilj je, kako kaže, da se promenada, koja je već jedna od najlepših u Evropi, spusti još više do obale reke Save kako bi građani Beograda i gosti glavnog grada imali priliku da uživaju u lepoti reke.

- Nastavićemo sa radovima na obaloutvrdi sve do nove kule Beograd. Ti radovi će biti gotovi u roku od dva meseca, a naredne godine nas čeka proširenje, odnosno, produženje promenade od kule Beograd sve do Beogradskog Sajma - najavio je Mali.

On je podsetio i da je grad Beograd preuzeo obavezu da završi i preuredi promenadu od Sajma do Ade Ciganlije. Prema njegovim rečima, to će se raditi krajem 2018. početkom 2019. godine.

- Ceo potez promenade biće od Beton hale, od 25. maja, pa do Ade Ciganlije završen do 2019. godine. To će biti jedna prelepa slika Beograda - rekao je Mali.

On je dodao da će promenada biti dugačka nekoliko kilometara te da će građani i gosti Beograda moći da uživaju u obalama reke Save.

- Do kraja godine završićemo projektovanje, obezbeđujemo paralelno finansijska sredstva i naredne godine, u drugoj plovini, krećemo da gradimo novi Savski most koji će biti još jedan simbol Beograda i koji će se potpuno uklopiti u ove radove, odnosno, novi moderan, savremen deo Beograda - Beograd na vodi - rekao je Mali.

On je naveo i da će se vrlo brzo videti i radove iznad zemlje za još dve stambene kule, kao i za novi tržni centar koji će biti najveći na Balkanu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.