Benzin u Nemačkoj najskuplji od novembra

Izvor: B92, 13.Apr.2023, 09:52

Benzin u Nemačkoj najskuplji od novembra

Benzin u Nemačkoj ponovo poskupljuje.

Litar supera E10 je u poslednje tri sedmice otišao naviše devet centi i u utorak je bio najskuplji u poslednjih pet meseci, od 16. novembra.

Prema podacima saopštio je nacionalnog auto-moto kluba ADAC, prosečna cena E10 je izbila na 1.822 evra za litar, dva centa više nego nedelju dana ranije.

Cena dizela se tri nedelje praktično nije menjala i sada je, sa 1.701 evra za litar, 0,6 centi skuplja nego pre tri nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i 0,8 iznad cene od pre sedam dana.

Razlika između dizela i E10 se tako inova primiče višegodišnjem proseku od 15 centi. Sada je na 12,1 centi.

Od početka rata u Ukrajini, dizela je povremeno bio i skuplji od benzina. Od februara je dizel, koji se oporezuje po nižoj stopi, ponovo osetno jeftiniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.