Izvor: Blic, 29.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barać: Srbija jedina u Evropi nema kontrolu budžeta

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać izjavila je za današnji novosadski "Građanski list" da je Srbija jedina zemlja Evrope koja nema nikakvu kontrolu trošenja sredstava iz budžeta i iz javnih fondova.

"Čak i kada bi postojala revizorska institucija, koju inače nemamo, ona ne bi imala šta da radi, jer vlada ne podnosi završne račune parlamentu, pa tako ne bi imala ni šta da revidira", kazala je Baraćeva.

Ona je kazala da probleme u javnom finansiranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posebno ističe bivši ministar finansija Mlađan Dinkić, "koji za tri godine parlamentu nije predao nijedan završni račun budžeta niti izveštaj o budžetu".

Barać je ocenila i da se ne sme realizovati koncesija na autoput Beograd-Horgoš, jer Srbija ima samo "tehničku vladu", te samim tim ni proces davanja koncesije ne može biti potpuno transparentan.

Ona je rekla da se slaže s predsednikom Skupštine Vojvodine Bojanom Kostrešom, koji je ranije ocenio da ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić ima lične razloge zbog kojih insistira da taj posao bude zaključen pre raspuštanja vlade.

"Ilić za kapitalnu investiciju proglasi ono što njemu odgovara, i to se uopšte ne zasniva na realnim kriterijumima", ocenila je Verica Barać.

Ona je kazala da bi republički Odbor za sukob interesa trebalo da proveri od kojeg novca Velimir Ilić gradi kardiovaskularni centar u selu Kačulice kraj Čačka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.