Banjaluka će i naredne godine stipendirati deficitarna zanimanja

Izvor: Capital.ba, 08.Jun.2020, 12:13

Banjaluka će i naredne godine stipendirati deficitarna zanimanja

BANJALUKA – Grad Banjaluka će i naredne školske/akademske godine stipendirati učenike i studente koji se odluče za neka od deficitarnih zanimanja na tržištu rada i za te namjene biće usmjereno 1,6 miliona KM. Prema odluci o utvrđivanju visine sredstava za stipendiranje učenika i studenata iz budžeta grada, visini stipendija, deficitarnim i suficitarnim zanimanjima za školsku/akademsku 2020/2021. godinu, koju će razmatrati gradski parlament na jednom od narednih skupštinskih zasjedanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << za deficitarna zanimanja utvrđeni su iznosi od 160 KM za đake i 250 KM za studente. Za učenike srednjih škola, biće stipendirano školovanje za zanimanja zavarivač, zidar i armirač-betonirac, tehničar-modelar obuće, dizajner-modni tehničar i pekar. “Kada je riječ o studentima, gradske stipendije dobiće studenti matematike i informatike, elektrotehnike /računarstvo i informatika/, te budući profesori fizike“, precizirano je u odluci o utvrđivanju visine sredstava za stipendiranje učenika i studenata iz budžeta grada, visini stipendija, degicitarnim i sugicitarnim zanimanjima za školsku/akademsku 2020/2021. godinu. Prema toj odluci, za stipendiranje učenika srednjih škola i redovnih studenata prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u narednoj školskoj/akademskoj godini planirano je da bude izdvojeno oko 1,6 miliona KM. Pojedinačni iznosi stipendija ostaju nepromijenjeni – 80 KM za učenike i 130 KM za studente po osnovu socijalnog statusa i uspjeha u školi odnosno studiju, a za deficitarna zanimanja utvrđeni su iznosi od 160 KM za učenike i 250 KM za studente. Grad Banjaluka u tekućoj školskoj/akademskoj godini stipendira 1.186 učenika i 264 studenta. Srna Чланак Banjaluka će i naredne godine stipendirati deficitarna zanimanja се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojena lista dobitnika stipendija Fonda za mlade talente

Izvor: RTS, 08.Jun.2020

Na 94. sednici Fonda za mlade talente održanoj 8. juna 2020. godine, usvojena je lista 1.409 dobitnika stipendije Fonda po Konkursu za stipendiranje do 950 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.