Usvojena lista dobitnika stipendija Fonda za mlade talente

Na 94. sednici Fonda za mlade talente održanoj 8. juna 2020. godine, usvojena je lista 1.409 dobitnika stipendije Fonda po Konkursu za stipendiranje do 950 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2019/20. godinu.

Od 2.187 kandidata koliko se prijavilo na Konkurs, 949 studenata će dobiti stipendije za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 460 studenata će biti stipendirano za master akademske studije, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Stipendija Fonda za mlade talente i ove godine iznosi 30.000,00 dinara mesečno i isplaćuje se za period od deset nastavnih meseci. Na inicijativu predsednika Fonda za mlade talente Republike Srbije Vanje Udovičića i ove godine stipendiju je dobilo 50 studenata više nego prošle godine.

Ministarstvo omladine i sporta čestita svim dobitnicima stipendije i obaveštava ih da će u narednom periodu putem mejla dobiti obaveštenje u vezi sa zaključenjem ugovora.

Listu dobitnika stipendije po navedenom konkursu možete preuzeti na sajtu ministarstva omladine i sporta.

Takođe, na 94. sednici Fonda usvojena je odluka o raspisivnju Konkursa za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2019. godine.

 

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво