BORBA ZA TURISTIČKU SEZONU: Evo koliko turista iz Srbije je trenutno u Hrvatskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2020, 17:16

BORBA ZA TURISTIČKU SEZONU: Evo koliko turista iz Srbije je trenutno u Hrvatskoj

Hrvatska se bori za što bolju turističku sezonu.

U Hrvatskoj, prema podacima Hrvatske turističke zajednice, u ovom trenutku boravi oko 5.000 turista iz Srbije i oko 11.000 iz BiH.

Ulazak tih gostiju u Hrvatsku omogućen je jer oni koji uz državljanstvo tih zemalja imaju državljanstvo neke članice EU mogu slobodno da uđu u Hratsku bez ograničenja i bez obzira na to odakle dolaze.

Reč je o turistima koji su se prijavili putem aplikacije Evisitors. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Navodi se da odluka da se turistima iz BiH i Srbije omogući ulazak u Hrvatsku uprkos porastu broja obolelih od korona virusa objašnjava borbom za što bolju turističku sezonu.

U tekstu se kaže da u ovom trenutku u Hrvatskoj boravi oko pola miliona stranih gostiju, najviše iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Češke, Mađarske i Slovačke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.