BG dobija novu atrakciju: Ušće se vraća u život FOTO

Izvor: B92, 23.Apr.2018, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG dobija novu atrakciju: Ušće se vraća u život FOTO

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na rekonstrukciji parka Ušće i poručio da je cilj da sve zelene površine u Beogradu tako izgledaju

Gradonačelnik je najavio završetak atletske staze dužine tri kilometara i staze za bicikliste od dva kilometra, jedine toliko duge staze u nekom parku, što je, dodao je, sjajna vest za bicikliste i građane.

Tom rekonstrukcijom, istakao je Mali, park koji je do tada bio neiskorišćena zelena površina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 'vratio se u život'.

Precizirao je da je od početka radova u avgustu urađeno 7 sportskih igrališta, nekoliko terena na otvorenom i dečjih igrališta sa brojnim sadržajima.

Gradonačelnik je najavio do kraja godine postavljanje Panoramskog točka u Beogradu, atrakcije po uzoru na gradove kao što je London, kao i gondole koja će povezati Ušće sa Kalemegdanom.

"Velike investicije su u toku, stvari se menjaju a posebno mi je drago što zelene površine u Beogradu počinju da izgledaju drugačije, kao Pionirski i park u Zemunu koji su završeni", poručio je Mali.

On je podsetio da je rekonstrukcija 88 hektara parka Ušće najveći projekat koji JKP "Zelenilo" radi od svog osnivanja i pozvao sve građane da uživaju u svim sadržajima parka za sve generacije.

Obilasku radova prisustvovali su i gradski urbanista Milutin Folić i direktor JKP "Zelenilo" Slobodan Stanojević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I veliki točak u parku Ušće!

Izvor: Večernje novosti, 24.Apr.2018, 15:47

Postavljanje panoramskog točka, koji će biti nova atrakcija prestonice i s kog će se videti veliki deo grada, po uzoru na onaj u Londonu, počeće krajem godine POSTAVLjANjE panoramskog točka, koji će biti nova atrakcija prestonice i s kog će se videti veliki deo grada, po...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.