BG: Ulaganja u upravljanje otpadom

Izvor: B92, 01.Apr.2013, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Ulaganja u upravljanje otpadom

Beograd -- Grad Beograd planira da u narednih desetak godina uloži od oko 230 miliona evra u projekte upravljanja otpadom, najavljuju iz gradske uprave.

"Nastavićemo i sa velikim projektom pošumljavanja Beograda, a nameravamo da povećamo i broj inspektora koji će kontrolisati sprovođenje zaštite životne sredine u gradu", kazao je gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

Trivan je na svečanosti povodom obeležavanja 23. godišnice postojanja Sekretarijata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za zaštitu životne sredine Beograda, najavio i da će vrlo brzo biti predstavljen i desetogodišnji Program zaštite životne sredine Beograda koji treba za završi Institut "Kirilo Savić".

Na skupu je istaknuto da se počeci zaštite prirode u Srbiji vezuju za 19. vek, a odnose se na prve odluke o kontrolisanom korišćenju i sprečavanju uništavanja Avale.

Knez Miloš Obrenović je 1859. godine propisao naredbu o kontrolisanom korisćenju šuma na Avali, kako bi sprečio njihovo dalje uništavanje.

Prvo zaštićeno prirodno dobro u Beogradu bila su četiri primerka himalajskog bora, zaštićena kao spomenik prirode 1949. godine.

Na području Beograda je od tada do ove godine zaštićeno ukupno 67 prirodnih dobara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelena kapija Beograda

Izvor: Danas, 01.Apr.2013

U Starom dvoru juče su obeležene 23 godine rada Sekretarijata za zaštitu životne sredine, kada je predstavljena i Studija zaštite posebno značajnog beogradskog prirodnog bogatstva Lipovačke šume. Goran Trivan iz gradskog sekretarijata naveo je da ova ustanova sprovodi mnoge projekte unapređenja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.