BDP veći za 50 odsto u odnosu na 2012; Srbija dobija drugačiji izgled

Izvor: B92, 05.Maj.2021, 09:16

"BDP veći za 50 odsto u odnosu na 2012; Srbija dobija drugačiji izgled"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da očekuje visinu BDP-a u apsolutnim brojkama od preko 50 milijardi.

"Ove godine se očekuje da Srbija dostigne visinu BDP-a, u apsolutnim brojkama, preko 50 milijardi, što je povećanje do 50 odsto u poslednjih devet godina, budući da je visina BDP-a 2012. godine bila 33,6 milijardi", izjavio je Vučić.

Uz to, podsetio je, u međuvremenu su se desile katastrofalne 2014. godina, zbog poplava, i 2020. zbog korona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << virusa, a Srbija je ipak uspela da napravi rast.

"Za 50 odsto je obim i vrednost svega što u Srbiji napravimo naraslo za svega devet godina i sada više ne pričamo o povratuku na 1989. godinu, jer smo mnogo ispred. I to mnogo govori", rekao je Vučić za TV Pink.

Govoreći o infrastruktrunim projektima, on je rekao da Srbija dobija drugačiji izgled.

"Radimo od Fruškogorskog koridora, do saobraćajnice u Požarevcu, Moravski koridrod napreduje, Kuzmin-Rača takođe", rekao je on.

On je naveo i da će uskoro biti potpisani papiri za Beograd-Zrenjanin.

Prema njegovim rečima, ponosan je na dogovore koje je postigao sa EU i naveo i da se mnogo radi i sa "kineskim prijateljima".

Vučić je rekao da će se za deset meseci ići za pola sata do Novog Sada.

Predsednik je naveo i da penzioneri imaju najveće penzije u istoriji Srbije i dodao da njima sutra kreće isplata pomoći od 30+30 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.