BDP Srbije skliznuo 1,1 odsto u četvrtom kvartalu 2020.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021, 13:38

BDP Srbije skliznuo 1,1 odsto u četvrtom kvartalu 2020.

Bruto domaći proizvod Srbije u četvrtom kvartalu 2020. godine opao je za 1,1 posto u odnosu na isti period 2019. godine, dok je, prema desezoniranim podacima, porastao u odnosu na prethodno tromesečje za 2,2 procenta, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Posmatrano po delatnostima, značajan realni pad bruto dodate vrednosti na godišnjem nivou zabeležen je u poslednja tri lanjska meseca u građevinarstvu, za 9,1 posto, kao i u trgovini na veliko i malo i popravci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << motornih vozila, u sektoru saobraćaja i skladištenja i usluga smeštaja i ishrane za 3,6 procenata.

Istovremeno, najveći rast su ostvarili sektor industrije i snabdevanja vodom i upravljanja otpadnim vodama, 1,5 odsto, informisanje i komunikacije za 5,5 i sektor državne uprave i obaveznog socijalnog osiguranja, obrazovanja i zdravstvene i socijalne zaštite za 3,9 posto.

Posmatrano po agregatima upotrebe BDP-a, u četvrtom tromesečju 2020. je na godišnjem nivou realni rast zabeležen kod izdataka za finalnu potrošnju države za 4,6 procenata, kod izvoza robe i usluga za 2,1 i uvoza robe i usluga za 0,8 odsto.

Realni pad rashoda je registrovan kod izdataka za finalnu potrošnju domaćinstava za 2,7 posto, izdataka za finalnu potrošnju neprofitnih institucija koje pružaju usluge domaćinstvima (NPID) za 2,9 procenata i bruto investicija u osnovna sredstva za 4,1 odsto, prema podacima RZS-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rast prometa na veliko i malo 0,5 odsto u četvrtom tromesečju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021

Promet robe u trgovini na veliko i malo i popravka motornih vozila u Srbiji porastao je u četvrtom tromesečju 2020. za 0,5 posto u tekućim cenama u odnosu na isti kvartal prethodne godine, objavio je Republički zavod za statistiku...Gledano po vrstama, promet u trgovini na veliko, opao je u tekućim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

BLAGI PAD SRPSKE PRIVREDE NA KRAJU 2020. Evo koje delatnosti su zabeležile najveći minus

Izvor: Blic, 01.Mar.2021

Bruto domaći proizvod Srbije u četvrtom kvartalu 2020. godine opao je za 1,1 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, dok je, prema desezoniranim podacima, porastao u odnosu na prethodno tromesečje za 2,2 procenta, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Nastavak na Blic...

Prošla godina donela više razvoda nego venčanja u Subotici

Izvor: B92, 02.Mar.2021, 13:25

Tokom prošle godine više je brakova razvedeno nego što je sklopljeno, pa su tako matičari venčali 417 parova, a istovremeno su u Osnovnom sudu u Subotici pokrenuta 533 postupka za razvod braka. Ipak, u odnosu na period od pre dve godine, Subotičani su se 2020. manje razvodili, jer je 2019. zabeležen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.