Auto-put Beograd-Sarajevo ne spaja samo dve države nego i naše narode

Izvor: B92, 28.Nov.2020, 16:15

"Auto-put Beograd-Sarajevo ne spaja samo dve države nego i naše narode"

Sremska Rača, Kuzmin -- Ministar građevinarstva, saobraćaja i infastrukture Tomislav Momirović ocenio je da auto-put Beograd-Sarajevo ne spaja samo dve države nego i naše narode.

Svi smo svesni koliko investiranje u putnu privredu znači ne samo za saobraćaj nego i za podizanje cele ekonomije, izjavio je Momirović pošto je sa premijerkom Anom Brnabić obišao radove na deonici autoputa Kuzmin-Sremska Rača.

"Politika naše zemlje i predsednika Vučića da u budućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podignemo ekonomiju kako naše zemlje tako i celog regiona. Naša je politika jedinstva i zajedničkog napretka”, rekao je ministar.

Izvođači radova iz turske kompanije Tašjapi danas su na prethodno održanom sastanku sa premijerkom i ministrom dali uveravanja da će deonica sa mostom preko Save, vredna 250 miliona evra, biti završena do kraja 2022. godine.

“To je hrabro obećanje koje podiže naša očekvianja u svakom pogledu i uveren sam da ćemo u budućnosti u svakom pogledu još bolje sarađivati”, rekao je ministar Momirović.

Naveo je da će budući koridor spojiti Beograd i Sarajevo, ali i omogućiti povezivanje na međunarodne linije, kao i da gradovi kao što su Tuzla, Banjaluka i Bijeljina budu nikad bliže.

On je ocenio da su se kod ovog posla vlasti Srbije koncentrilsale na rokove i dodao da se gotovo svi resursi neophodni za izvođenje radova koriste iz Srbiije i da se uvozi samo ono što Srbija ne proizvodi.

Naveo je da je prioritet da se investicioni talas iskoristi da podigne nivo domaćeg znanja, pa da naše firme izađu van okvira Srbije i da mi prodajemo nou -hau.

"Očekujemo da će u budućnosti mnogo više naših firmi ii inženjera biti angažovano i na ovom projektu kada se radovi na samoj trasi razbuktaju”, rekao je Momirović.

Ministar je ocenio da nivo investicija koji je sada u Srbiji, naša zemlja nije videla decenijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.