Aukcija za 5G mrežu možda krajem godine

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 15:51

"Aukcija za 5G mrežu možda krajem godine"

Beograd -- Ministarka Tatjana Matić razgovarala je sa direktorom A1 Telekom Austrija grupe Alehandrom Platerom o značaju razvoja mreže u Srbiji.

Matićeva je posebno istakla značaj projekta izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima, koja će uticati na ukupan ekonomski rast nedovoljno razvijenih delova zemlje, kao i na uvođenje novih tehnoloških usluga u šta su putem javnih poziva uključeni i operatori, saopštilo je Ministarstvo.

Ona je podsetila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će realizacijom prve faze projekta biti obezbeđen ultrabrzi širokopojasni pristup za oko 500 naselja, odnosno za oko 80.000 domaćinstava u selima, za koja nije postojao komercijalni interes operatora.

Navodi se da je Matićeva izrazila očekivanje da će radovi na mreži početi u septembru ove godine, sa rokom završetka od godinu dana.

Ministarka je najavila i mogućnost sprovođenja aukcije za 5G mrežu krajem tekuće godine, u svrhu razvoja industrija, kao i ruralnih područja Srbije, saopšteno je iz Ministarstva.

Navodi da se Plater saglasio da su digitalizacija i tehnološki razvoj od ključnog značaja, posebno razvoj infrastrukture u ruralnim područjima, uključujući investicije u mrežu za koje postoji interesovanje njegove kompanije.

Naglašava se da je direktor A1 Telekom Austrija grupe čestitao Vladi Srbije na uspešnom sprovođenju vakcinacije stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.