Aukcija za 5G do kraja godine?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 16:50

Aukcija za 5G do kraja godine?

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas, u razgovaru sa direktorom kompanije A1 Telekom Austrija grupe Alehandrom Platerom da postoji mogućnost da se do kraja godine sprovede aukcija za 5G mrežu.

U saopštenju Ministarstva se navodi da su sagovornici razgovarali o projektu izgradnje širokopojasne infrastrukture u seoskim područjima, u koji su uključeni i operatori putem javnih poziva.

Matić je rekla da će realizacijom prve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << faze projekta biti obezbeđen ultrabrzi širokopojasni pristup za oko 500 naselja, odnosno za oko 80.000 seoskih domaćinstava, za koja nije postojao komercijalni interes operatora za ulaganje u mrežu.

Ona je izrazila očekivanje da će radovi na mreži početi posle potpisivanja svih ugovora i pripreme projektno-tehničke dokumentacije, u septembru ove godine, sa rokom završetka od godinu dana.

Plater se saglasio da su digitalizacija i tehnološki razvoj od ključnog značaja, posebno razvoj infrastrukture u seoskim područjima, uključujući investicije u mrežu za koje postoji interesovanje njegove kompanije.

On je čestitao Vladi Srbije na uspešnom sprovođenju imunizacije protiv koronavirusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Matić: Od sada iskazivanje interesovanja za vakcinisanje i u turističkim agencijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2021, 15:33

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je od sada omogućeno da gradjani iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv koronavirusa i u turističkim agencijama prilikom ugovaranja aranžmana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.