Atinska berza: Nagli skok akcija na početku trgovačke nedelje

Izvor: GdeInvestirati.com, 02.Feb.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atinska berza: Nagli skok akcija na početku trgovačke nedelje

ATINA - Opšti indeks Atinske berze danas je skočio za više od pet odsto na početku trgovačke nedelje.

Trgovanje na berzi otvoreno je rastom od 0,2 odsto da bi u prvih 15 minuta doživela skok od 5,9 odsto.

Bankarski indeks, koji je prošle nedelje bio u padu, danas napreduje i iznosi 12,83 odsto.

Dok su prvi koraci nove grčke vlade nagoveštavali potencijalni krah s nekim evropskim partnerima, zvanična Atina je tokom vikenda spustila loptu, >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << ocenjuje Frans pres i dodaje da sinoćna konferencija za novinare grčkog i francuskog ministra finansija, Janisa Varufakisa i Mišela Sapena, ukazuje na mogućnost dogovora.

Varufakis se danas sastaje s britanskim kolegom Džordžom Ozbornom u okviru turneje po zemljama EU na kojoj je glavna tema problem duga grčke države.

Varufakis je u nedelju dobio podršku Francuske, a posle Londona će posetiti Italiju i Nemačku.

Cipras danas ide na Kipar, u svoju prvu posetu nekoj stranoj zemlji. Očekuje se da će razgovorima dominirati problem javnog duga Grčke i Kipra. Cipras potom putuje u posete Italiji i Francuskoj.

Tržišta su u sredu oštro reagovale na prve Ciprasove izjave koje su dovodile u pitanje pregovore sa stranim kreditorima. Pad indeksa na Atinskoj berzi najviše je pogodio banke, koje su tada izgubile četvrtinu svoje tržišne vrednosti.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.