Arapi spremili radikalan potez, Iran juri novac

Izvor: B92, 05.Apr.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapi spremili radikalan potez, Iran juri novac

Kuvajt -- Kuvajtski guverner u OPEK-u rekao je da će zemlje naftnog kartela i ostali proizvođači krajem meseca postići dogovor o zamrzavanju proizvodnje nafte.

Ovaj dogovor je neophodan zbog niske cene od ispod 40 dolara za barel.

Naval al Fuza je naveo da su zemlje članice OPEK-a i još nekoliko država zainteresovane za zamrzavanje proizvodnje na istom nivou cene kao u februaru, ali da su pregovori u toku, prenosi kuvajtska agencija KUNA.

On je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Iran usporava postizanje dogovora o zamrzavanju proizvodnje u želji da ponovo vrati novac koji je izgubio tokom sankcija.

Zvaničnici će se sastati 17. aprila u Kataru kako bi pregovarali o predloženom zamrzavanju proizvodnje i jačanju cene nafte koja je pala za preko 100 dolara po barelu u 2014. godini.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kuvajtski guverner u OPEC: Uskoro dogovor o zamrzavanju proizvodnje nafte

Izvor: Blic, 06.Apr.2016, 00:03

Kuvajtski guverner u Organizaciji zemalja izvoznica nafte rekao je danas da će zemlje naftnog kartela i ostali proizvođači krajem meseca postići dogovor o zamrzavanju proizvodnje nafte, zbog niske cene od ispod 40 dolara za barel...Naval al Fuza je naveo da su zemlje članice OPEC-a i još nekoliko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.