Antić sa predsednikom UO Gazprom Njefta Aleksandrom Djukovim

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić sa predsednikom UO "Gazprom Njefta" Aleksandrom Djukovim

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se, na marginama Devetog međunarodnog gasnog foruma u Sankt Peterburgu, sa predsednikom UO "Gazprom Njefta" Aleksandrom Djukovim.
Jedna od tema sastanka bila je predstojeći proces privatizacije u preduzeću "HIP - Petrohemija" a.d.Pančevo.

Ministar Antić kazao je da je budućnost te kompanije od izuzetnog značaja i da joj je strateški >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << partner potreban zbog investicija, koje treba da obezbedi da "Petrohemija" dugoročno stabilno funkcioniše, saopštilo je Ministartvo rudarstva i energetike. 
Aleksandar Djukov istakao je da "Gazprom Njeft" ima potencijalni interes za učešće u iznalaženju adekvatnog modaliteta privatizacije, a zajednički je ocenjeno da će Vlada Republike Srbije i "Gazprom Njeft" intenzivirati i konkretizovati razgovore o Petrohemiji.

Tokom sastanka analizirana je realizacija tekućih projekata, pre svega "Duboka prerada", koji je značajan za ceo naftni sektor, a koji će osigurati da NIS ostane lider na zahtevnom regionalnom tržištu naftnih derivata.

Takođe, razgovaralo se o radu i poslovanju Naftne industrije Srbije, uz ocenu da će se uložiti dodatni napori, da zajednička kompanija, koja ima uticaj na ukupnu ekonomiju Srbije, ostvari još bolje rezultate, u skladu sa očekivanjima oba akcionara.

Sastanku su prisustvovali savetnik predsednika Republike Srbije, Dragutin Matanović, generalni direktor "Srbijagasa", Dušan Bajatović, kao i prvi zamenik generalnog direktora "Gazprom Njefta" - Vadim Jakovljev i zamenik generalnog direktora za preradu, promet i logistiku,  Anatolij Černer.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar Antić na devetom Međunarodnom gasnom forumu

Izvor: Blic, 04.Okt.2019

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se, na marginama Devetog međunarodnog gasnog foruma u Sankt Peterburgu, sa predsednikom UO Gazprom Njefta Aleksandrom Djukovim.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.