Ruski Gaspromnjeft zainteresovan za privatizaciju Petrohemije iz Pančeva

Izvor: Beta, 04.Okt.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski Gaspromnjeft zainteresovan za privatizaciju Petrohemije iz Pančeva

Gaspromnjeft je zainteresovan za učešće u privatizaciji Patrohemije iz Pančeva, potvrdio je danas predsednik Upravnog odbora te ruske kompanije Aleksandar Djukov u razgovoru sa srpskim ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem.Oni su razgovarali na marginama 9. Medjunarodnog gasnog foruma u Sankt Peterburgu, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.Antić je kazao da je budućnost Petrohemije od izuzetnog značaja i da joj je strateški partner potreban zbog investicija, koje treba da obezbedi da ta kompanija dugoročno stabilno funkcioniše.Djukov je istakao da Gaspromnjeft ima potencijalni interes za učešće u iznalaženju adekvatnog modaliteta privatizacije Petrohemije, a dogovoreno je, kako je saopšteno, da Vlada Srbije i ta kompanija intenziviraju i konkretizuju razgovore o toj kompaniji.  Na sastanku je analizirana realizacija tekućih projekata, pre svega "Duboka prerada" (modernizacija Rafinerije Pančevo), koji je značajan za ceo naftni sektor, a koji će osigurati da Naftna industrija Srbije (NIS) ostane lider na zahtevnom regionalnom tržištu naftnih derivata. Ocenjeno je da treba uložiti dodatni napor da NIS, zajednička kompanija Vlade Srbije i ruskog Gasproma, koja ima uticaj na ukupnu ekonomiju Srbije, ostvari još bolje rezultate, u skladu sa očekivanjima oba akcionara.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKA RUSKA INVESTICIJA STIŽE U SRBIJU? Bratska zemlja zainteresovana za Petrohemiju iz Pančeva

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2019

Pančevo - Gaspromnjeft je zainteresovan za učešće u privatizaciji Patrohemije iz Pančeva...Ovu informaciju potvrdio je predsednik Upravnog odbora te ruske kompanije Aleksandar Djukov u razgovoru sa srpskim ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem...Oni su razgovarali na marginama 9....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.