Anđelković predsednik Skupštine akcionarskog društva Železnica Srbije

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđelković predsednik Skupštine akcionarskog društva Železnica Srbije

Skupština akcionarskog društva Železnica Srbije danas je na osnivačkoj sednici izabrala 11 članova, koje je polovinom juna odredila Vlada Srbije, a na mesto predsednika skupštine je postavljen Zoran Anđelković, koji je do sada bio predsednik Upravnog odobra.

Ostali članovi skupštine su politikolog na Univerzitetu Singidunum Slobodan Radosavljević, hemičar Vukomir Mitrović iz Kraljeva, Milan Vlasinić inženjer građevine u Saobraćajnom institutu CIP, Ilija Tanackov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Marko Krstić pravnik u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i Aleksandar Milošević, ekonomista u Skupštini grada Kragujevca.

Predstavnici Akcionarskog društva Železnice Srbije su Zoran Antić, Perica Đordjević, Nebojša Nikić i Dragan Ranđelović, saopštile su Železnice Srbije.

Skupština je inicirala formiranje radnih grupa za izradu akata koja će omogućiti da se do kraja godine formiraju četiri zavisna društva.

To će biti društva za obavljanje delatnosti upravljanja javnom železničkom infrastrukturom, obavljanje delatnosti javnog prevoza putnika u železničkom saobraćaju i održavanje voznih sredstava, društvo za obavljanje delatnosti javnog prevoza robe u železničkom saobraćaju i održavanje železničkih voznih sredstava i društvo za obavljanje delatnosti upravljanja nepokretnostima i drugom imovinom društva.

U radu na ovim aktima učestvovaće i predstavnici sindikata.

Na predlog Vlade, kao jedinog akcionara, Skupština društva će na narednoj sednici izabrati Upravni odbor i revizora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Formirana skupština AD Železnice Srbije

Izvor: EMportal, 30.Jun.2011

Skupština Akcionarskog društva Železnica Srbije danas je formirana, a za predsednika je izabran Zoran Anđelković, dosadašnji predsednik skupštine javnog železničkog preduzeća koje je pretvoreno u akcionarsko društvo.

Nastavak na EMportal...

Formirana skupština AD Željeznice Srbije

Izvor: Capital.ba, 30.Jun.2011

BEOGRAD, Skupština Akcionarskog društva Željeznica Srbije danas je formirana, a za predsjednika je izabran Zoran Anđelković, dosadašnji predsjednik skupštine javnog željezničkog preduzeća koje je pretvoreno u akcionarsko društvo. Kako se navodi u saopštenju, Skupštinu Akcionarskog društva...

Nastavak na Capital.ba...

Sukobi u Teniskom klubu Radnički

Izvor: Medijski istraživački centar, 01.Jul.2011, 12:41

Grupa članova Teniskog kluba Radnički iz Niša zatražila je vanredni inspekcijski nadzor Ministarstva sporta zbog kako su naveli sumnje u ispravno vođenje kluba.. Poziv ministarstvu oni su uputili jer su nezadovoljni radom rukovodstva kluba i predsednikom Upravnog odbora TK Radnički Vojislavom...

Nastavak na Medijski istraživački centar...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.