Amerikanci ubili najmoćnijeg iranskog generala, Iran najavio rat

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Jan.2020, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci ubili najmoćnijeg iranskog generala, Iran najavio rat

TEHERAN - Tri rakete tipa "kaćuša" pale su na međunarodnu zračnu luku u Bagdadu, objavili su tijekom noći irački sigurnosni dužnosnici. U napadu je poginuo moćni iranski general Qassem Soleimani, zadužen za iračke poslove u iranskoj ideološkoj vojsci.

Iran je odmah žestoko reagirao i najavio odmazdu, a spominju i napade i mogućnost rata.

General Sulejmani nalazio se u automobilu u prostoru bagdadske zračne luke, u pratnji lokalnih milicija koje podržava >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Iran, kad je pogođen u američkome zračnom napadu.

Američki mediji izvijestili su da su general Sulejmani i pripadnici proiranskih milicija napuštali bagdadsku zračnu luku u dvama automobilima kada su pogođeni u napadu američkim dronom.

Zapovjednik je navodno stigao iz Libanona ili Sirije.

Navodno je nekoliko projektila pogodio konvoj te je najmanje petero ljudi poginulo.

U izjavi Pentagona stoji: "Po nalogu predsjednika, američka vojska poduzela je odlučnu obrambenu akciju da ubojstvom Kasema Sulejmanija zaštiti američko osoblje u inozemstvu".

Dodaje se: "Svrha napada jest odvratiti iran od planiranja daljnjih napada. SAD će nastaviti poduzimati sve potrebne akcije da zaštiti svoje ljude i interese širom svijeta".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.