Američki paralelni univerzum: Ministar finansija SAD tvrdi da Huavej nije pitanje trgovine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki paralelni univerzum: Ministar finansija SAD tvrdi da "Huavej" nije pitanje trgovine!

Ministar finansija SAD Stiven Mnučin izjavio je danas da se koraci koje američka vlada preduzima protiv kineske telekomunikacione kompanije "Huavej tehnolodžiz" odnose na pitanje nacionalne bezbednosti i nemaju veze sa trgovinom.

- Kako što smo sve vreme i pričali, razgovori oko ''Huaveja'' su zapravo razgovori koji se tiču nacionalne bezbednosti, oni su odvojeni od trgovine", kazao je Mnučin u intervjuu američkoj televiziji "Si-En-Bi-Si - prenosi Rojters.

Trgovinski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pregovori između vlasti u Pekingu i administracije predsednika SAD Donalda Trampa pogoršali su se početkom maja kada je došlo do povećanja američkih tarifa na kinesku robu u vrednosti od 200 milijardi dolara i zabrane američkim kompanijama da posluju sa kineskim telekomunikacionim gigantom "Huavejom".

Steven Mnuchin met PBOC chief Yi Gang on Sunday in the first high-level trade meeting between the U.S. and China since negotiations stalled https://t.co/eITlnDkXWo

— The Wall Street Journal (@WSJ) June 9, 2019

Kina je na to odgovorila tarifama na 60 milijardi dolara vredan uvoz američke robe i sa daleko oštrijim stavom prema zahtevima SAD.

Tramp je protekle nedelje poručio da bi tarife na uvoz kineske robe mogle da budu povećane za još 300 milijardi dolara, ako bude potrebe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Mere protiv "Huaveja" pitanje bezbednosti, a ne trgovine

Izvor: RTS, 09.Jun.2019

Ministar finansija SAD Stiven Munčin kaže da su mere američkih vlasti protiv kineske kompanije "Huavej" pitanje nacionalne bezbednosti, koje nema veze sa trgovinom. . Munčin je intervjuu za Si-En-Bi-Si rekao da su razgovori...

Nastavak na RTS...

SAD: Stavljanje „Huaveja“ na crnu listu isključivo pitanje nacionalne bezbednosti

Izvor: Vostok.rs, 10.Jun.2019, 09:01

Američki ministar finansija Stiven Mnučin saopšio je da stavljanje kineske kompanije „Huavej“ na crnu listu predstavlja isključivo pitanje nacionalne bezbednosti i nikako nije vezano za trgovinski rat među zemljama. . „Oni su odvojeni od trgovine. I Kina i mi smo to priznali u našim raspravama....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.