Američke mere prema Kosovu zbog neukidanja taksi?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američke mere prema Kosovu zbog neukidanja taksi?

Koha ditore piše danas da su Sjedinjene Američke Države počele da uvode mere protiv Kosova, zbog odbijanja da ukine takse na srpske proizvode, i u njih ubraja neizdavanje vize premijeru Ramušu Haradinju, koji je trebalo da ide na molitveni doručak u Vašington, kao i otkazivanje posete američkog armijskog generala Timotija Ora Kosovu.

Očekuje se da će te mere biti pojačane ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovo nastavi da odbija da ukine mere protiv Srbije i Bosne i Hercegovine i da će se to najviše odraziti na proces tranzicije Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

S druge strane, kako prenose prištinski mediji, premijer Haradinaj rekao je da nije dobio zvaničnu informaciju o otkazivanju posete generala Ora Kosovu.

Zvaničnici Kosovskih bezbednosnih snaga su rekli da su obavešteni da je poseta Ora otkazana zbog nezadovoljstva oko odluke o uvođenju taksi na robu iz Srbije i BIH.

Komandant KBS Rahman Rama je o tome obavestio predsednika Kosova Hašima Tačija pismom u kojem se navodi i da Vašington razmatra druge mere, uključujući obustavu obuke i edukativnih programa za KBS.

Prema pisanju Zerija, Demokratski savez Kosova smatra da je otkazivanje posete generala Ora duboko zabrinjavajuće.

Naser Rugova iz te stranke je izjavio da bi Vlada Kosova trebalo da učini korak unazad i mirno preispita svoje akcije, jer Kosovu nisu potrebne populističke mere koje slabe njegove odnose sa SAD.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VAŠINGTON POJAČAVA MERE PROTIV PRIŠTINE ZBOG TAKSI? Koha: To bi najviše moglo da se vidi u slučaju "vojske Kosova"

Izvor: Blic, 12.Feb.2019

Vašington je počeo sa primenom mera protiv odluke kosovske vlade da ne suspenduje takse na proizvode iz Srbije i BiH, a prištinska "Koha ditore" upozorava da bi te mere mogle biti i pojačane ukoliko vlada u Prištini nastavi da insistira na tome da neće da ukine takse.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.