Izvor: Beta, 09.Maj.2018, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američke akcije različito završile dan, nafta pada po povlačenje SAD iz sporazuma sa Iranom

Najveći američki berzanski indeksi su se u poslednjem minutu trgovanja u utorak delimično oporavili od klizanja naniže tokom čitavog dana.Indeksi su kliznuli naniže, dok su investitori odmeravali odluku predsednika SAD Donalda Trampa da se povuče iz nuklearnog sporazuma sa Iranom iz 2015. godine i ponovo uvede sankcije Teheranu.Promenu politike koju je u utorak obavio Tramp, trgovci su uglavnom očekivali, te je cena nafte opala za više od dva odsto dean pošto je bila iznad 70 dolara za barel po prvi put posle viuše od tri godine.Zdravstvena zaštita, komunalne usluge i preduzeća za robe široku potrošnju bili su među najvećim gubitnicima. Banke, tehnološke akcije i industrijski proizvodi su doneli dobitke. Kompanije energetskog sektora takođe imaju profit. Fil Guarko, specijalista za globalne investicije iz "Dž.P. Morgan prajvit benk" je rekao da je "ovo velika vest, ali to nije nešto što tržište nije bilo procenilo. Sada moramo da vidimo kakve su reakcije".Indeks "S i P 500" je pao za 0,71 poena, za 0,03 odsto, na 2.671,92., dok je prethodna dva poslovna dana dobijaona vrednosti. Industrijski prosek "Dau Džouns" je porastao za 2,89 poena, ili 0,01 procenat, na 24.360,21. "Nasdak" je porastao za 1,69 poena, ili 0,02 procenta, na 7.266,90.Posle izjave Trampa, cena nafte ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

POSLEDICE TRAMPOVE ODLUKE OSETILE SE I NA BERZI: Indeksi kliznuli naniže, evo šta je sa cenom nafte!

Izvor: Kurir, 09.Maj.2018

Najveći američki berzanski indeksi su se u poslednjem minutu trgovanja u utorak delimično oporavili od klizanja naniže tokom čitavog dana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.