Ako povećaju plate 100 evra, doprinose, penzijsko i zdravstveno osiguranje plaća država

Izvor: B92, 06.Okt.2019, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako povećaju plate 100 evra, doprinose, penzijsko i zdravstveno osiguranje plaća država"

Skoplje -- Premijer Severne Makedonije rekao je da ako vlasnici povećaju plate 100 evra u privatnom sektoru, doprinose, penzijsko i zdrastveno osiguranje plaćaće država.

"Plan nam je da od 1. novembra počnemo da sprovodimo mere subvencionisanja doprinosa povećanim platama. Zakon je spreman, razgovaramo sa svim zainteresovanim stranama, omogućićemo svakom vlasniku i menadžeru ako povećaju plate za 100 evra, da im država plati doprinose”, rekao je Zoran Zaev u Štipu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je dodao da će ovom mere biti obuhvaćeno 758.000 zaposlenih građana u Severnoj Makedoniji.

Zaev je naglasio da je njegova zemlja konačno dočekala da postane moderna država, buduća članica NATO-a i EU koja napreduje, ima kvalitetni zdrastveni i obrazovni sistem, neselektivnu vladavinu prava, država u kojoj novac završava kod građana.

“Sada je vreme za prosperitet zemlje i gradjana pošto ispunjavamo strateške ciljeve zemlje. Uradili smo sve što se od nas tražilo. Imamo zasluženo pravo da čekamo 17. oktobar i dobijemo datum za početak pregovora sa EU” o članstvu, zaključio je Zaev.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.