Akcije italijanskih kompanija u padu

Izvor: Blic, 14.Nov.2011, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije italijanskih kompanija u padu

Akcije italijanskih kompanija su današnje trgovanje završile u minusu, nakon rasta početkom dana, koji je bio podstaknut optimizmom povodom odluke da bivši komesar Evropske unije Mario Monti zameni dosadašnjeg premijera Silvija Berluskonija.

Glavni indeks milanske berze, FTSE Mib, prvo je jutros ojačao za više od dva odsto, ali je kraj trgovanja dočekao u minusu od 1,99 odsto na 15.464 poena, prenela je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << agencija AFP.

Najviše su pale akcije najveće italijanske banke Unikredit, koje su okončale trgovanje u minusu od 5,58 odsto, a u jednom trenutku je njihova vrednost bila čak osam odsto manja u odnosu na juče.

Italija je danas takođe organizovala aukciju petogodišnjih obveznica, što se smatralo prvim testom te zemlje na tržištu nakon Berluskonijeve ostavke u subotu.

Kamatne stope na te obveznice su bile niže od onih rekordnih prošle sedmice, ali su i dalje značajno više nego mesec dana ranije, pre nego što je Italiju zahvatila politička kriza.

Prodajom su ostvareni prihodi od tri milijarde evra, dok je tražnja iznosila 4,4 milijarde evra, što analitičari smatraju ohrabrujućim.

Povezane vesti: Ponovo ojačale akcije na evropskim berzama Vrednost evropskih akcija ponovo u padu Oštar pad na evropskim berzama Blagi rast berze u Njujorku, prvi posle četiri nedelje Na Beogradskoj berzi nastavljen osetan pad indeksa, NIS najprometniji

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.