Akcije NIS-a i Aerdoroma u fokusu, indeksi se oporavili

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 18:00

Akcije NIS-a i Aerdoroma u fokusu, indeksi se oporavili

Trgovanje državnim dužničkim hartijama podiglo je današnji promet na Beogradskoj berzi, na tržištu akcija su u fokusu investitora bili Naftna industrija Srbije i Aerodrom "Nikola Tesla", a BELEX indeksi su zaključeni u plusu.

Najtrgovanija akcija je bila Naftna industrija Srbije s prometom od oko 1,4 miliona dinara, uz rast cene od pola procenta na 619 dinara, a sledi Aerodrom "Nikola Tesla" koji je isprometovan za 1,1 milion dinara po ceni od 1.032 dinara, za 1,2 procenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << većoj nego na prethodnom trgovanju.

Gornjomilanovački Metalac je pao za 1,6 odsto, na 1.870 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,9 miliona dinara, dok je obična akcija Komercijalne banke zabeležila dobitak od 4,8 posto i zaključila dan na 3.700 dinara, uz promet od 0,4 miliona dinara.

Akcije Alta banke su ostvarile trgovanje vredno 0,3 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 4.301 dinar, a Fintel energija se takođe zadržala na ranijem nivou od 644 dinara uz realizaciju od 0,1 milion dinara.

Na MTP tržištu je snažan uzlet registrovala akcija poljoprivrednog preduzeća Irmovo Kisač, za 10,1 posto na 1.982 dinara, a isprometovana je za 0,9 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 6,86 posto, u kupovini 10,30 procenata, a u prodaji 3,41 odsto.

Dinarska državna obveznica serije RSO19182, koja dospeva u januaru 2022. godine, zabeležila je promet od jedne milijarde dinara..

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Akcije zrenjaninskog Dijamanta uzletele 50 odsto, na 45.000 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 17:51

Usporena investiciona aktivnost i stagnacija BELEX indeksa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi...Na Regulisanom tržištu je najveći promet imala akcija Metalca iz Gornjeg Milanovca u iznosu od 0,9 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 1.870 dinara, dok je Naftna industrija Srbije nastavila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.