AirlineRatings: Wizz Air najbolji regionalni niskotarifni prijevoznik

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Nov.2019, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AirlineRatings: Wizz Air najbolji regionalni niskotarifni prijevoznik

ZAGREB - Wizz Air, „najzelenija" avio-kompanija u Europi i vodeći niskotarifni avio-prijevoznik u centralnoj i istočnoj Europi, izabran je za Najbolju niskotarifnu avio-kompaniju u Europi za 2020. godinu na godišnjoj listi site-a AirlineRatings, jedinog u svijetu koji je specijaliziran za ocjenjivanje sigurnosti i proizvoda.

Ova lista se smatra jednom od najvažnijih i najuglednijih u svijetu zrakoplovstva, sa istaknutim avio-kompanijama među ranijim pobjednicima. Ovo je druga >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << godina zaredom da Wizz Air osvaja ovo prestižno priznanje.

Nagrade za avio-kompaniju godine se dodjeljuju najboljima među najboljima u avio-industriji i pomažu putnicima u izboru najsigurnijih i najboljih avio-kompanija kojima će letjeti. Pored vrhunske usluge na letu, najbolje svjetske avio-kompanije moraju biti i inovativne i imaju razvijenu mrežu destinacija i visok stupanj sigurnosti. Sve nagrade se dodjeljuju na osnovu strogih kriterijuma urednika web site-a Airlineratings koji zajedno imaju preko 200 godina iskustva.

„Izuzetno nam je drago što smo osvojili ovu prestižnu nagradu web site-a AirlineRatings. Ona još jednom potvrđuje Wizz Airovu posvećenost putnicima kroz stalna ulaganja u unapređenje iskustva putovanja, najniže moguće cijene avio-karata i sve veću mrežu dostupnih mogućnosti putovanja. Nastavit ćemo istraživati nove horizonte i poslujemo odgovorno na osnovu svog ULCC poslovnog modela sa ciljem da imamo flotu od 300 izuzetno efikasnih modernih aviona. Našem ljubaznom osoblju će biti drago da vam poželi dobrodošlicu u nekom od naših mladih i modernih aviona", izjavio je Stephen Jones, izvršni potpredsjenik i zamjenik generalnog direktora Wizz Aira.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.