Adidas i Najk pred sudom zbog pruga na trenerkama

Izvor: Capital.ba, 24.Apr.2024, 08:10

Adidas i Najk pred sudom zbog pruga na trenerkama

BERLIN – Koliko pruga, poređanih na određeni način, treba da bude na donjim dijelovima trenerki Najk? Tim pitanjem se od ove nedjelje bavi Viši pokrajinski sud u Dizeldorfu pošto je njemački Adidas tužio američku kompaniju. FOTO: Leonardo AI Tri paralelne pruge su poznati zaštitni znak Adidasa. Kompanija je 2022, ne prvi put, potražila zaštitu na sudu. Adidas je tada u dvije ili tri pruge na spoljašnjim šavovima Najkovih trenerki prepoznao preveliku sličnost sa svojim dizajnom. Njemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << kompanija se s početka uspješno žalila na kršenje zakona navodeći da potrošači pruge povezuju s proizvođačem. Pokrajinski sud u Dizeldorfu je septembra 2022. naložio Najku da u Nzemačkoj ne nudi pet modela trenerki, na šta se američka firma žalila. Prošle godine je sud potvrdio presudu, ali se Najk opet žalio. U žalbi je naveo da Adidas preusko gleda na pruge koje su “veoma svakodnevni, jednostavan i prirodan oblik dizajna”. Bezbroj kompanija je oduvijek ukrašavalo svoje sportske pantalone bočnim prugama, tvrdio je Najk dodajući da trakasta dekoracija ne pruža nikakvu informaciju o tome ko je proizvođač. Adidas se ranije žalio i pravosuđu Evropske unije. DPA Чланак Adidas i Najk pred sudom zbog pruga na trenerkama се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Adidas i Najk na sudu zbog pruga

Izvor: Capital.ba, 24.Apr.2024

DIZELDORF – Koliko bi pruga, raspoređenih na određeni način, trebalo biti na donjim dijelovima trenerke Najk – pitanje je kojim se Viši regionalni sud u Dizeldorfu bavi od ove sedmice, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju. FOTO: Pixabay Tri paralelne pruge dobro su poznati...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.